Advies

Laminaat is een stevige, krasvaste vloer die makkelijk schoon te houden is. Als u laminaat wilt laten leggen, moet u op een aantal dingen letten.

Let bij de aankoop van laminaat op de duurzaamheid en de slijtvastheid. Dit wordt aangegeven met cijfers, maar ook met symbolen. Bedenk ook in welke ruimte u het gaat gebruiken. Gewoon laminaat is bijvoorbeeld niet geschikt voor natte ruimten als een badkamer.

Ondervloer

Voordat het laminaat word gelegd, moet een ondervloer gelegd worden. Dit zorgt er onder andere voor dat kleine oneffenheden op de vloer worden weggewerkt. Een ondervloer dempt tevens het geluid.

Er zijn verschillende soorten ondervloeren. De een is meer geluiddempend dan de ander. Kijk dus goed waar u het laminaat gaat leggen. Heeft u onderburen, dan is het wel zo verstandig om een goed dempende ondervloer te gebruiken. Ook het geluid in de ruimte zelf wordt gedempt. Om er voor te zorgen dat de vloer helemaal vocht dicht wordt en de ondervloer netjes blijft liggen is een speciale tape nodig om de verschillende delen aan elkaar te plakken.

Leggen

Als de ondervloer ligt, kan het laminaat gelegd worden. Met de legrichting van een vloer kunt u de ruimte optisch groter laten lijken. Door de vloer in de lengte te leggen, lijkt de ruimte langer. Leg u het in de breedte, dan lijkt de ruimte juist breder. Heeft u een lange en smalle ruimte, dan kunt u het laminaat ook diagonaal leggen.

bekijk hier de algemene leginstructies

Voor een eventuele advies kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij helpen u graag verder.